Taco van der Louw

door 11-nov-2019

Taco van der Louw

Op 6 maart 2006 werd ik wakker en voelde me heel slecht, ik was al een tijdje niet in topvorm, erg moe moest veel drinken en plassen. We hadden pas een boerderij gekocht die we gingen opstarten en dacht dat ik gewoon vermoeid was door de drukte. Die ochtend werd ik steeds beroerder en besloot toch maar naar de huisarts te gaan. Hij prikte als eerst een druppel bloed en testte voor verhoogde bloedsuiker. Hij keek geschrokken naar mij, resultaat onleesbaar – te hoog. Ik moest met spoed naar de spoedeisende dienst, ik werd direct opgenomen en er werden allerlei tests uitgevoerd, bloed etc.

Suikerwaarde bleek 54 te zijn terwijl dit normaal zo rond de 6 zou moeten zijn Alarm fase I dus.., ik bleek ook volledig uitgedroogd, en kreeg 7 units vocht toegediend over een periode van 24 uur, de dagen daarna begreep ik pas echt wat er met me was, ik had Diabetes. Ik verbleef 7 dagen in het ziekenhuis om te zien of mijn organen en ogen niet beschadigd waren. Ik moest vanaf dag 1 direct aan de insuline en metformine, met vrij hoge doses.

Aan het einde van de week kreeg ik de Internist aan mijn bed, je mag naar huis maar je komt nooit meer van de Insuline af vertelde hij; ik zei direct dat zullen we nog wel eens zien…

Na 1 jaar mocht ik stoppen met Insuline en had ik alleen Metformine, door wat stressvolle periodes in mijn leven gingen de HBA1C waardes op en neer als een wisselkoers, geen peil op te trekken, ik kwam weer terug op de insuline, ik baalde en wilde het steeds niet accepteren. Toen ging de knop om

September 2018 ben ik met Sam en Wilma Dihal van Leef Vitaal in contact gekomen met de vraag of ze me konden helpen met mijn vraagstuk, de insuline te verminderen of om er zelfs helemaal van af te komen.

Het is nu februari 2019, ik heb het 14 weken traject van LeefVitaal gevolgd, ik ben sinds August (ik was zelf al begonnen) maar liefst 16 kilo afgevallen, ik heb meer controle over mijn mentale gesteldheid, en ben fitter, bovendien heb ik meer kracht en levenskracht en… ik gebruik geen insuline meer! Ik heb besloten een vervolgtraject in te zetten. Ik heb niet zozeer de stok achter de deur nodig, want door mijn ADHD stroom ik over van motivatie, ik heb juist Sam Dihal om mij wat te remmen, tijdens de trainingen met wat ik doe en het gecontroleerder uit te voeren, daar zit de winst voor mij.

    

Ik ben door dit traject ook anders gaan denken over waarom ik makkelijk kan trainen en mezelf er nauwelijks voor te hoeven motiveren terwijl het anderen zo veel moeite kost. Ik ben daarom een opleiding Mental Coaching en Motivatie gaan doen, waar ik ook in mijn werk als Recruiter een voordeel van zal hebben, ik ben immers dagelijks bezig met mensen.

Ik raad iedereen aan die een fysiek, mentaal of voedingsprobleem heeft of een combinatie uiteraard, een Leef Vitaal traject te gaan doen, het levert je alleen maar voordelen op zowel fysiek, mentaal als in je voeding en die drie gaan nu eenmaal samen.

Voor iedereen die vaak twijfelt en motivatie gebrek heeft:

Er is altijd een manier om je doel te bereiken zolang je maar toegewijd blijft, je moet alleen steeds je benadering veranderen, lukt het op een bepaalde manier niet dan verander je, en lukt dat weer niet dan verander je weer, net zo lang totdat het wel lukt en dan heb je succes.

Wilma en Sam bedankt!

 

Archief per maand