Sharon Coolen

door 11-nov-2019

Sharon Coolen

Voordat ik het PT-traject in ging, had ik veel last van pijn in m’n onderrug. Ik liep zelf 3x in de week hard, maar de pijn werd alleen maar erger. Niet alleen werd ik fysiek belemmerd door de pijn, met als gevolg dat ik veel leuke dingen niet meer deed, maar ook mentaal had ik een dieptepunt bereikt. In eerste instantie was ik teleurgesteld in m’n lijf en ik werd er somber en chagrijnig van. Uiteindelijk werd ik boos op mezelf dat ik nu al, met 35 jaar, leuke dingen niet meer of minder deed vanwege de belemmeringen van mijn lijf. Ook wilde ik al lange tijd af van mijn zwangerschapskilo’s.

Dit lukte ook niet echt. Ik at steeds minder, had steeds meer honger en kreeg het idee dat ik tekorten kreeg in plaats van vet kwijt raakte. Ik was vaak moe, duizelig, zat niet lekker in m’n vel, had constant honger en had moeite me te concentreren op m’n werk.

Het was tijd het roer volledig om te gooien. Ik kon dat niet alleen en had iemand nodig die even alle controle overnam. In eerste instantie heeft Sam naar m’n voeding gekeken. Ik kreeg een uitgebalanceerd voedingsschema. Ook startten we met training. Na een aantal weken begon ik duidelijk verschil te merken. M’n rug- en buikspieren werden sterker en m’n rugpijn verminderde drastisch. Tijdens de coachingsessies werd ik bewust gemaakt van de negatieve spiraal waar ik in zat en wist dit om te zetten in positiviteit door bewust te worden van dagelijkse KGD’s (kleine goede doelen).

Nu, na 13 weken PT-traject is m’n rugpijn zeker met 80% afgenomen en als ik m’n rug wel voel, weet ik nu met welke oefeningen ik m’n rug weer kan ontspannen, zodat de pijn afneemt. Ook ben ik m’n zwangerschapskilo’s kwijt. Ik weet nu hoe een gezond voedingsschema eruit ziet en hoef geen honger te lijden. Ook doe ik alles weer wat ik leuk vind, sta positiever in het leven, heb geen hoofdpijn meer, ben niet meer duizelig en heb gedurende de hele dag veel energie. Ook ben ik in m’n hoofd helder en kan ik me concentreren zonder moeite.

Archief per maand